09 November 2008

The Day That I Went To JB

Assalamualaikum.....

M menulis kembali setelah sekembalinya dari Johor Bharu. Erm.... Pada 6 September jam 11.59 pm iols telah menaiki bus Transnasional yg kerusinya agak kejung dan keras hingga menyebabkan iols sakit tengkuk hari itu he he he he he destinasinya adalah johor Jb perjalanan malam itu mengambil masa selama lebih kurang 5 jam. Di sana iols telah menumpangkan diri yg hina ini di rumah keluarga Pn Wiah( ribuan terima kasih yg x terhingga atas layanan En Latopi sekeluarga) akan iols kenang sehingga akhir hayat...he he he he aktiviti di JB di mulakan dengan tidor sehingga tengah hari ( x malu ek duduk rumah org bngun lewat2) he he he he setelah siap mandi dan brunch ( kombinasi breakfast dan juga lunch uols) jam 3 ptg kami trus ke pasir gudang dan seperti biasa la iolas hanya menjadik codriver yg x tau drive pon he he he he trimas skali lagi buat Pn Wiah yg sudi men drive untuk saya sepanjang di Jb akan ku kenang sehingga akhir hayat jua. erm.... sampai je kat sana iols trus ke Komplex pasir Gudang konon2 nye nak crik hadiah la...sbb x smpt nak bli mase kat Kuantan... so pencarian berakhir di sebuah kdai ( Hadiah Budject ciput je student kan...) so lepas bli hadiah kami trus ke rumah Cik pidah yg mase tu bape jam jek g nak jadik Puan he he he pada asalnye iols dan Pn Wiah telah melakukan pakatan jahat iaitu dengan meng sms si pidah ni kate kitorang ni x jdi dtg wedding die sbb konon2 nye pn wiah ni masuk spital keracunan makanan ( mintak simpang la ek) so sampai je rumah die, masuk2 bilik die boleh buat muke kerek die plak, konon2 nye x terpedaya la dengan pakatan kami, muahahahahahahahahah aku x kire janji aku dah balas dendam muahahahahaha. so lepas die siap2 kami menuju ke masjid jamek pasir gudang( iols x tau name masjid ni)

Setelah sampai disana ni je yg mampu iols amik semasa proses akad nikah berlansung (sbb iols malu majoriti pakai kamera SLR iolsnye camra murah2 jew...3 ringgit selonggok) ni la 1st time iols menyaksikan majlis akad nikah secara live bnyk gak prosudernye ek...lame la jugak nak menunggu nye, so lepas majlis akad nikah kami pon pulang ke kediaman cik pidah yg bru jek bergelar Puan ni untuk tea/makan time.....lepas makan kami beredar pulang ke rumah Pn Wiah untuk berehat dan meneruskan aktiviti malamnye.

Di sebelah malamnye thnks to Pn Wiah dan rakan nye (name uols iols x ingt la sorry ek) telah membawa iols ke Danga Bay. Sblm ni dengar2 cerita jek atlast malam tu iols berjaya jugak menjejakkan kaki ke Danga Bay yg selalu menjadik buah mulut org ramai ni. Iols jatuh cinta pandang pertama pada Danga Bay yg sngt2 santek dan menarik di waktu malam, erm indahnye danga bay ni rasa mcm nak bli jek rumah kat area2 sini(vrangan kaye kejap he he he he ) puas excercse jalan kaki kami berehat sebentar sambil minum2 dan makan frise di Beach Club(Mati la lupe name club ni) sambil dengar Live band yg besh dan ensem2 he he he he thnks to the live band kerna sudi menghiborkan iols,(waiter die pon ensem) muahahahahahaha.Kami pulang kerumah dalam jam 1 pagi dan terus tido sbb esoknye nak ke majlis bersanding Pn Pidah plak. Sesampai jek kami di sana Org memang dah sdia ramai owh.....indahnye pemandangan(paham2 sndri ape yg indah tu dah le ek uols....) kami hanya meminum air sbb perut masih kenyang
So ini je la yg sempat iols amek gambrnye sbb segan nak expose camera iols yg mahal sngt nie...he he he he.......To Pidah and Babat selamat pengantin baru dan semoga berkekalan hingga akhir hayat kalian.

3 comments:

TRANSLUCENTLYHEALL said...

so, hows jb ???

shamel said...

laa..tetap la dgn posing maut kao!!
cool2~

artfieda said...

thanks for coming weh..much appreciated!!! walopon mulanye cam sedey giler sbb korg buat lawak bangang cakap tajadik dtg kan..hahah..seryes aku gmbira korg dtg :)