04 January 2009

Bon Voyage 2009

assalamualaikum...
ku menaip kembali...............
Setelah bercuti selama beberapa hari kini ku kembali di Kuantan.....
its the time for the new semester....lets the journey begin.....
diam x diam...now da masuk semester 3....umur da meningkat....
2008 ditinggalkan dengan seribu kenangan indah dan pahit......
2 semester yg memeritkan...membuatkan ku mengenali..mana lawan dan mana kawan.....
tahun ni bertambah lagi satu angka dalam umur ku yang menghampiri tengah hari ni.....
but...x tau nak ckp mcm mana.....
all of my friends sudah mampu tersenyum dan punya sesuatu dlm hidup mereka...but for me
masih lagi terkontang kanting dalam dunia yg x berpenghujung ni.....urghhhh.....mcm da penat dan hampir putus asa.....tapi perjuangan yg belum selesai ni...masih perlu diterus kan.....aku masih punya secebis impian yang x sebesar mana....mungkin ini sahaja yang termampu.......
sejak kenal bangku sekolah...sering ku dengar impian atau azam mereka2 di sekelilingku pada setiap kali menjelangnya tahun baru.....aku jua pernah punya azam seperti mereka....tapi.......
hari berganti hari, tahun berganti tahun....azam hanya tinggal pada nama....dan semenjak itu...azam luput dari minda ini....mungkin semua tu da x perlu kot.....aku pon da tua....azam yg tinggal hanya lah nak memajukan diri dan capai apa yg boleh aku gapai......
and for now......maybe LOVE is no more for me...terlalu penat untuk mencri dan menanti....mungkin memang udah takdirnya...hidup ini sentiasa sendiri sepi........biarlah mereka yg bertuah itu mengecapi semua kebahagiaan yang ada....aku x mampu untuk mengecapinya...hanya apa yng mampu adalah menjadi sang pemerhati yang setia.....he he he he.......aku pun dah makin tua....sampai bila nak gapai benda2 yg x pasti mcm ni....from now on....fast ur seat belt...and lets go for the rough tides........he he he he......

1 comment:

TRANSLUCENTLYHEALL said...

nok, sempena tahun baru, bila nk jumpe, i plan nk combine blog dgn u, bout fashion n food, camna ???